Εικονοθήκη


Σύνδεση

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Παρόντες χρήστες
1 χρήστης είναι συνδεδεμένος αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 1 επισκέπτης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 51, στις Παρ Μαρ 14, 2014 4:32 am

Κρίση και Συνομωσιολογία

Πήγαινε κάτω

Κρίση και Συνομωσιολογία

Δημοσίευση  prohoros Την / Το Σαβ Νοε 26, 2011 4:47 am

Ηθελα αρκετό καιρό να γράψω κάτι σχετικό, και νά, ο πρωτ. Βασίλειος Θερμός με εβγαλε απο τον κόπο:

Επικολλώ απο το amen.gr:

Μερίδα του ελληνικού λαού χαρακτηριζόταν ανέκαθεν από την τάση να ανακαλύπτει παντού ξένο δάκτυλο, απόρρητα παρασκήνια, συνωμοσίες εις βάρος της πατρίδας μας και της πίστης μας, με έντονη τη συμμετοχή των Εβραίων σε αυτά. Τα τελευταία 2 χρόνια, όμως, το κακό παράγινε.

Τα βρώμικα νερά της συνωμοσιολογίας και του αντισημιτισμού πάντοτε και παντού επικρατούν σε καιρούς ανασφάλειας και φόβου. Η ξαφνική και ισοπεδωτική οικονομική κρίση έχει ωθήσει πολλούς συμπολίτες μας να βεβαιωθούν ότι σκοτεινά κέντρα, εμπνεόμενα από τον σιωνισμό, απεργάζονται τον αφανισμό της Ελλάδας, τόσο τον πολιτισμικό όσο και τον οικονομικό. Κάποιοι που πρόσφατα ανακάλυψαν τις δυνατότητες του διαδικτύου έχουν πλέον τραπή σε αχαλίνωτα σενάρια τα οποία διαδίδουν ηλεκτρονικά: πάντα κάτι πονηρό βρίσκεται πίσω από τα γεγονότα, πάντα κάποιοι «ειδήμονες» θα διαφωτισουν τους «αφελείς» για τις σκοτεινές πλευρές ορισμένων δημόσιων προσώπων, πάντα τα διάφορα μέτρα λαμβάνονται με απώτερο σκοπό να πληγή η πίστη και η πατρίδα. Αρχής γενομένης από τη περιβόητη (και τελικά διαψευσθείσα) δήλωση του Κίσινγκερ εναντίον του ελληνισμού μέχρι την άποψη ότι τα ταχυδρομικά τέλη των εντύπων αυξήθηκαν ώστε να χτυπηθή ο εκκλησιαστικός λόγος!

Κάθε κοινωνία διαθέτει τις παράνοιές της, κάθε λαός έχει τους συνωμοσιολόγους του. Αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, όμως, ξεπερνά κάθε φαντασία. Με αφορμή το σοκ των οικονομικών μέτρων έχουν απελευθερωθή πλήθος από φοβίες που φώλιαζαν στο φαντασιακό των Ελλήνων. Με κορυφαίο σύμπτωμα την παλιά καταστροφική πληγή του αντισημιτισμού, η οποία κάποτε αιματοκύλισε τον κόσμο.

Το πρόβλημα θα ήταν σοβαρό έτσι κι αλλιώς, γίνεται όμως τραγικό όταν βλέπουμε να το υποδαυλίζουν και εκκλησιαστικά πρόσωπα. Μερίδα κληρικών, όλων των βαθμών, καθώς και λαϊκών θεολόγων και άλλων πιστών, έχουν προσχωρήσει άνευ όρων σε αυτή την παράνοια. Έχουν υιοθετήσει άκριτα τα «Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών» αγνοώντας ότι αποτελούν χαλκευμένη προβοκάτσια εις βάρος των Εβραίων! Έχουν ασπαστή τη θεωρία ότι για όλα τα δεινά του ελληνισμού φταίνε οι Εβραίοι! (Το επικαλέστηκε και ο Χίτλερ για να κάνει τον λαό συνεργούς του). Έχουν αγκαλιάσει κάθε αλλοπρόσαλλη ή ανεύθυνη αντικαθεστωτική κίνηση, δηλαδή λένε αντανακλαστικά «όχι» σε ό,τι προέρχεται από φορείς της εξουσίας, νομίζοντας ότι ενσαρκώνουν ένα νέο αντιστασιακό φρόνημα. Δεν προκαλούν έκπληξη όλα αυτά αν σκεφθούμε πως υπήρξαν κληρικοί που προ ετών διατύπωσαν δημόσια την κατηγορία ότι όσοι προωθούν τη λειτουργική ανανέωση υπηρετούν τα σχέδια της «Νέας Εποχής»! Η είσοδος και κληρικών στην παράνοια συνιστά πραγματικότητα λίαν ανησυχητική για την Εκκλησία και για τον τόπο.

Ουδείς είναι τόσο αφελής ώστε να αγνοεί πως η πολιτική διαθέτει νοσηρά παρασκήνια και πως οι εξουσίες του αιώνος τούτου είναι πάντοτε βουτηγμένες στα συμφέροντα. Ουδείς επαρκώς ενημερωμένος πολίτης παραγνωρίζει τις ενίοτε σατανικές μεθοδεύσεις του καπιταλιστικού συστήματος. (Ο Παπαδιαμάντης ονόμαζε «διαρκή αντίχριστον» την πλουτοκρατία). Εδώ, όμως, πρόκειται για κάτι άλλο. Αυτό που ενοχλεί εδώ είναι η νοοτροπία εκείνων των χριστιανών (παρόμοια με της Αριστεράς) η οποία ωθεί κάποιους να γίνονται εκούσια περιθωριακοί, στο να διαλέγουν να στέκονται πάντα στο «αντί», για να μπορούν να βρίζουν ατεκμηρίωτα. Ενοχλεί η συλλήβδην στοχοποίηση ενός βασανισμένου λαού όπως ο εβραϊκός, τον οποίο ταυτίζουν με εγκλήματα της ηγεσίας του και των λίγων σιωνιστών. Ενοχλεί η μεγαλομανής αντίληψη πως η Ελλάδα αποτελεί κέντρο του κόσμου και άλλη δουλειά δεν έχουν οι ισχυροί παρά να βυσσοδομούν εις βάρος της.

Δεν είναι τυχαίο πως περισσότερο ευάλωτα στις προβληματικές αυτές στάσεις είναι άτομα τα οποία διαβάζουν λίγο, σκέφτονται υπεραπλουστευτικά, συνηθίζουν να ενημερώνονται αποκλειστικά ή κυρίως από το διαδίκτυο. Στην επαρχία και στα λαϊκά στρώματα των μεγαλουπόλεων φαίνεται πως η συνωμοσιολογία και ο αντισημιτισμός ανθούν περισσότερο.

Αυτές οι διαπιστώσεις έχουν κοινωνιολογικό και ψυχολογικό ενδιαφέρον, διότι δείχνουν πως υπάρχουν κοινωνικές ομάδες οι οποίες αποτελούν ευκολώτερο στόχο χειραγώγησης: απλά, όπως αυτή ελάμβανε χώρα από τους πολιτικούς στο παρελθόν, τώρα την επιχειρούν οι δήθεν «ειδήμονες» καθώς και πρόσωπα κύρους, όπως κληρικοί. Στην πραγματικότητα πρόκειται δηλαδή για μάζες, που δεν διαμορφώνουν προσωπική γνώμη αλλά άγονται και φέρονται από εκείνους που ξέρουν πώς να τις ξεσηκώνουν.

Τα προβλήματα με τις στάσεις που περιέγραψα είναι δύο. Από τη μια, αποπροσανατολίζεται ο πολίτης από την κύρια ευθύνη του, την μετάνοιά του δηλαδή για όσα δεινά και ο ίδιος, με την πονηριά ή με τη ολιγωρία του, επεσώρευσε στον δημόσιο βίο και στην οικονομία. Αποθαρρύνεται από την εσωτερική αλλαγή του για την οποία πρέπει να εργασθή ώστε να επικρατήσει κάποτε επιτέλους και στον τόπο αυτό η ευνομία αντί για τις διαπλοκές συμφερόντων. Με άλλα λόγια, η συνωμοσιολογία και ο αντισημιτισμός είναι κατ’ ουσίαν λαϊκιστικά μεγέθη, διότι χαϊδεύουν τον Έλληνα ψιθυρίζοντάς του πόσο σπουδαίος και αθώος είναι, ένα θύμα των κακών της εκάστοτε εποχής.

Το άλλο πρόβλημα είναι πνευματικό. Τα μεγέθη αυτά νοθεύουν την ίδια την ουσία του χριστιανικού μηνύματος. Αντί ο πολίτης να θέτει σε προτεραιότητα την ιδιότητα του πιστού και να αγωνίζεται να αποτελέσει «ζύμη» και «άλας» μέσα στην εποχή στην οποία εκλήθη από τον Θεό, εθίζεται στο αίσθημα του αδικημένου, του σπουδαίου, του εγωκεντρικού, του χολωμένου, του μισούντος, και εν τέλει του συκοφάντη. Αντί να θεραπεύονται, δηλαδή, διεγείρονται τα χαμηλά ένστικτα και πάθη του «φυσικού» ανθρώπου και ματαιώνεται η πνευματική ανάκαμψη του.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή, και πριν γιγαντωθή περαιτέρω (αφού αγνοούμε για πόσο καιρό ακόμη η πατρίδα μας θα δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση), φρονώ πως η ποιμαίνουσα Εκκλησία οφείλει να ενεργήσει άμεσα και κατάλληλα. Υπάρχει ένα επείγον ποιμαντικό πρόβλημα το οποίο οφείλουμε να μην υποτιμήσουμε καθόλου και ενώπιον του οποίου θα πρότεινα τις εξής δράσεις:

-Να καταδείξουμε στους πιστούς ότι αμαρτάνει ενώπιον του Θεού όποιος υιοθετεί στάσεις απορριπτικές ή προσβλητικές για κάποιο έθνος. Το έθνος μας είναι ένα από όλα, με τις αρετές του και με τα ελαττώματά του. Ευλογήθηκε μεν από τον Θεό πλουσιοπάροχα αλλά σαν τον αρχαίο Ισραήλ: όχι για καύχηση αλλά για να μεταδώσει τις δωρεές. Τελικά, είτε μας αρέσει είτε όχι, η σύγχρονη πραγματικότητα το αποδεικνύει μέχρι τώρα ανίκανο και ανάξιο των ευεργεσιών αυτών.

-Να επισημάνουμε πως η καχυποψία, η εμπάθεια, καθώς και η εύκολη αποδοχή και διάδοση αναπόδεικτων κατηγοριών, συνιστούν πνευματικό πρόβλημα, πιθανόν και κώλυμα Θείας Κοινωνίας.

-Να τονίσουμε πως με τη συνωμοσιολογία και τον αντισημιτισμό προσφέρουμε χείριστες υπηρεσίες στην πατρίδα μας: διατηρούμε για τους εαυτούς μας μεγαλειώδη εικόνα η οποία έρχεται σε γελοία αντίθεση με την τωρινή μας κατάντια, ακυρώνουμε τη όποια προσπάθεια ανασύνταξης και αλλαγής νοοτροπίας, εκκολάπτουμε το «αυγό του φιδιού» το οποίο κανείς δεν γνωρίζει τι μορφή θα λάβει στο μέλλον, και εν τέλει στοχοποιούμε την χώρα μας στην Ευρώπη ως μια κοινωνία ιδιόρρυθμη και άνομη που ζη με φαντασιώσεις και φέρνει στην εξουσία ακροδεξιούς.

-Να διδάξουμε ότι γινόμαστε άξιοι διάδοχοι των σπουδαίων προγόνων μας, όχι με εθνικιστικές και αδιέξοδες κορώνες, αλλά με συστηματική και μεθοδική εργασία ηθικής αναδιοργάνωσης και κοινωνικής ανασύνταξης.

-Να καταστήσουμε σαφές ότι σωστός πολίτης είναι ο υπεύθυνος πολίτης. Εκείνος δηλαδή που δεν επωφελείται ο ίδιος από την φαυλοκρατία και αναξιοκρατία, έτσι ώστε να έχει το ηθικό σθένος της διαμαρτυρίας και της καταγγελίας. Και φυσικά διατηρεί ακέραιη την ευθυκρισία του ως προς τους πολιτικούς αλλά με τρόπο νηφάλιο και ακριβοδίκαιο.

Καθώς οδεύουμε προς ριζικές αλλαγές του ελληνικού κομματικού χάρτη, πιθανόν και της κοινωνίας ως συνόλου, είναι καιρός νομίζω να συμβάλουμε ως Εκκλησία στη διαμόρφωση ενός Έλληνα ωριμότερου πολιτικά και κοινωνικά. Δυστυχώς, όπως η δεκαετία του 1980 (με τις αμέτρητες κοινοτικές επιδοτήσεις που διοχετεύθηκαν στην κατανάλωση και όχι στην ανάπτυξη) υπήρξε η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη χώρα, έτσι και οι δεκαετίες του 1990 (με το «Μακεδονικό») και του 2000 (με τις ταυτότητες) υπήρξαν χαμένες ευκαιρίες για την Εκκλησία. Προωθήθηκε η εσωτερική «κατανάλωση» και όχι η γνήσια εκκλησιαστική ανάπτυξη και αναδιοργάνωση.

Ας μην συνεχιστή το κακό.

prohoros

Αριθμός μηνυμάτων : 24
Ημερομηνία εγγραφής : 20/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

βρίσκω και μερικά κενά

Δημοσίευση  Δ.Κομποτής Την / Το Κυρ Νοε 27, 2011 4:10 am

Είναι πραγματικά ωραίο και ωφέλιμο το κείμενο του π.Βασιλείου. Ευχαριστούμε, Πρόχορε, που μας το κοινοποίησες.
Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου υπάρχουν και μερικά κενά.. κατά τη γνώμη μου, λέω..

Ας αρχίσω από το απλούστερο: Παρέλειψε ο π.Βασίλειος να μας πει και για τα σενάρια της "αυτόματης δόξας και δικαίωσης" της Ελλάδας, την κατάληψη της Κων/πολης χωρίς μάλιστα να χυθεί ελληνικό αίμα, με αρχηγό του Στρατού τον στρατηγό Γράψα!.. Χωρίς να χυθεί ελληνικό αίμα (επαναλαμβάνω) και χωρίς να χυθεί σταγόνα ιδρώτας ελληνικός και χωρίς να χυθεί σταγόνα δακρυ κατανύξεως, μετανοίας, προσευχής...

Από την άλλο πλευρά όμως γράφω και 3-4 επιφυλάξεις μου:

- Δεν πρόκειται για κανένα μίσος εναντίον των εβραίων. Όπως με σαφήνεια και τεκμηρίωση και θαυμαστό θάρρος και παλληκαριά τα έχει πει ο Σεβ.Πειραιώς Σεραφείμ (νομίζω ότι τον υπαινίσσεται ο π.Βασίλειος, αλλά, αν είναι έτσι, θα ήταν πολύ πιό αντρίκιο να τον κατονομάζει). Είπε ο Σεβ.Πειραιώς: τον εβραϊκό λαό τον αγαπούμε, διότι είναι συνάνθρωποί μας. Τον Σιωνισμό καταδικάζουμε απερίφραστα! (και δεν είναι "λίγοι" οι Σιωνιστές, π.Βασίλειε. Μας έχουν πνίξει! Άλλωστε, όλοι όσοι είναι στο παιχνίδι, Σόρος, Ρότσιλδ, Ροκφέλερ, Κίσιγκερ κλπ όλοι είναι Σιωνιστές. Τυχαίο; Δεν νομίζω).

- Το οτι συνωμοτούν εναντίον μας και αυτό δεν ξέρω γιατί το απορρίπτει και το ειρωνεύεται ο π.Βασίλειος. Χώρες, που είναι υπερ-χρεωμένες, όπως η Γερμανία και η Αμερική και η Γαλλία, το παίζουν κριτές μας και δήμιοί μας. Τα χρέη μας σήμερα σε ένα μεγάλο ποσοστό τους είναι πλασματικά και τεχνητά, χρηματιστηριακά παιγνίδια με "ασφάλιστρα" κλπ, τόσο που έχει απόλυτο δίκαιο ο λαός μας, ο απροσκύνητος αυτός λαός, που δηλώνει: δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε. Και δεν είναι μυστικό ότι κάτι δισεκατομμύρια που δανειστήκαμε τελευταία πήγαν κατευθείαν στις τράπεζες και διόλου στον κρατικό κορβανά ή στον λαό, αφού τον λαό του πίνουνε άσπλαγχνα και τις ελάχιστες ρανίδες αίματος που του απέμειναν και τον εγκλωβίζουν στην ανεργία και την ακρίβεια.
Για να μη μιλήσω για την Παιδεία, όπου τα ελληνόπουλα τα μαστιγώνουνε αδιάκοπα με την αθεϊα και την α-πατρία, και τους έχουνε αλλάξει κυριολεκτικά τα φώτα όλοι αυτοί οι φωταδιστές, οι δε υπεύθυνοι του Υπουργείου α-Παιδείας όσες Κυβερνήσεις και να ανεβοκατεβαίνουνε είναι οι ίδιοι, είναι γνωστοί, έχουν την ίδια και αταλάντευτη γραμμή κατεδάφισης!.. Τί να λέμε τώρα..

- Η δεκαετία 2000 δεν ήταν μόνο για τις ταυτότητες, που πάλι δεν κατανοώ γιατί μια τέτοια μεγαλειώδη Λαοσύναξη, που την διέκρινε η απόλυτη ευπρέπεια και η απόλυτη επιτυχία, και η οποία θα γίνει αφορμή και τεκμήριο για να γράψει η ιστορία αφ'ενός την επαγρύπνηση του λαού και αφ'ετέρου την δημοκρατική δικτατορία της εποχής, η δεκαετία αυτή, λέω, ήταν και δεκαετία απίστευτης λάμψης της Εκκλησίας, ενεργοποίησης της Ενορίας, κατακόρυφης αύξησης της Φιλανθρωπίας, συσπειρωσης της Νεολαίας κλπ κλπ.

- Το αν ξεστρατίσαμε ως λαός και το ρίξαμε στην υλιστική κραιπάλη και σπατάλη, αυτό οφείλεται εν πολλοίς στους άρχοντες της Πολιτείας. Αλλά, με το πέρασμα του καιρού και με τη συνειδητοποίηση των γεγονότων, διαπιστώνουμε ότι οι Άρχοντες είναι "δοτοί" και πάντα "προσκυνημένοι" και "ετεροκίνητοι". Ερωτώ: Μπορεί να βγει στην επιφάνεια ένας Παπαθεμελής, μια πολιτική κίνηση τύπου "Κοινωνία" κοκ. Ή μήπως φταίνε αυτοί με την ...απειρία τους. Όχι βεβαια. Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι τα περάσματα είναι μπλοκαρισμένα. Δύο κόμματα παίζουν το παιχνίδι και άλλα 3-4 είναι οι κομπάρσοι, που και αυτοί ως φαίνεται είναι μέσα στο κόλπο. Εδώ ούτε βουλευτής δεν μπορεί να σταθεί, αν δεν είναι "προσκυνημένος". Πόσους ακαριαίους "αποκεφαλισμούς" είδαμε τους τελευταίους μήνες με τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα.. Δε θα μιλήσουμε, λοιπόν, για "στημένο παιχνίδι" και για Σκευωρία;;;

- Τελικά, βέβαια, συμφωνώ με την προσωπική μετάνοια, με την περισυλλογή του καθενός, περισυλλογή αυτοκριτικής, περισυλλογή στα οικονομικά και στον τρόπο ζωής μας, ανακατατάξεις στον χαρακτήρα και στα ιδεώδη μας.. Συμφωνώ. Αλλά και παράλληλα: επαγρύπνση, στηλίτευση της υποκρισίας των ισχυρών της γης. Και παράλληλα: προσευχή στον Παντοκράτορα και Δικαιοκρίτη, διότι είναι πάνω από τις δυνάμεις μας το αίτημα του δικαίου μας. Να μας σώσει Εκείνος από όλους αυτούς τους παράταιρους "εταίρους" και να μας οδηγήσει στο σωστό.

Δ.Κομποτής

Αριθμός μηνυμάτων : 24
Ημερομηνία εγγραφής : 28/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κρίση και Συνομωσιολογία

Δημοσίευση  nestor Την / Το Κυρ Νοε 27, 2011 9:32 am

Συμφωνώ μαζί σου Δ.Κομποτή,
ο π.Βασίλειος ίσως δεν στάθηκε στη μέση αλλά πήγε λίγο πιό πέρα. Έτσι μου φάνηκε.
avatar
nestor

Αριθμός μηνυμάτων : 97
Ημερομηνία εγγραφής : 18/01/2011
Τόπος : www.euart.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κρίση και Συνομωσιολογία

Δημοσίευση  Ν.Καναβός Την / Το Κυρ Νοε 27, 2011 9:59 am

Να προσθέσω κι εγώ την εντύπωσή μου, μολονότι σέβομαι απόλυτα και εκτιμώ τον λόγιο και φωτισμένο ιατρό και κληρικό π.Βασίλειο Θερμό.
Σημείωσα στο κείμενό του πολλαπλές αναφορές στους εβραίους και στον αντισημιτισμό, και παραξενεύτηκα. Σα να μου φάνηκε ότι παράπλευρα τουλάχιστον στόχος του ήταν να υπερασπισθεί του Εβραίους. Και μου ήρθε πικρό χαμόγελο μαζί με την (άτοπη πείτε την) σκέψη: Φαντάζομαι ότι αμέσως θα έπεσε τηλεφώνημα ή επιστολή ευχαριστίας από το Ισραηλινό Συμβούλιο, που όλα τα παρακολουθεί και η νοοτροπία του δεν μοιάζει να είναι απλώς η νοοτροπία του απλού εβραϊκού λαού..

Ν.Καναβός

Αριθμός μηνυμάτων : 23
Ημερομηνία εγγραφής : 15/02/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κρίση και Συνομωσιολογία

Δημοσίευση  prohoros Την / Το Κυρ Νοε 27, 2011 1:28 pm

Πέρα απο τη φράση "περιβόητη (και τελικά διαψευσθείσα) δήλωση του Κίσινγκερ" για την οποία κρατάω επιφύλαξη, συμφωνώ με όλα τα υπόλοιπα που αναφέρει ο π. Θερμός στο κείμενό του. Και κρατάω την επιφύλαξη για τη φραη αυτή, μόνο και μόνο για τον λόγο πως δηλώνει αυτήκοος ακροατής της, εστω και μέσω ραδιοφώνου, ο π. Μεταλληνός.

Φοβάμαι πως πολλοί απο εμάς τους πιστούς Χριστιανούς, όπως δυστυχώς κι ο υπόλοιπος κόσμος, ρέπουμε προς τις καταστασεις που στο κείμενο καυτηριάζονται. Δεν χρειάζεται να πάει κανείς μακριά: Προτεστάντης ο Παπαδήμος, Τριμερής Επιτροπή κι ό,τι άλλο ξεκούδουνο, μπορεί να το βρεί κανείς κι εδώ. Φήμες, φήμες, φήμες, χωρίς ίχνος και διάθεση για διασταύρωση, κυκλοφορούν με μόνη προϋπόθεση να απακαλύπτουν καποιο κρυφό, ύπουλο και υποχθόνιο σχέδιο.

Φυσικά αρχων του κόσμου τούτου είναι ο Διάβολος, όσο του επιτρέπεται και του επιτρέπουμε. Φυσικά η Εκκλησία πολεμάται. Φυσικά το κακό κυριαρχεί σε ένα κόσμο που ξεχνάει τον Θεό. Αλλο όμως αυτή η παραδοχή και αλλο η ψυχική αρρώστια της αναζήτησης συνομωσιών, ανεκπλήρωτων προφητειών και μυστικών εχρθών, η οποία το μόνο που ικανοποιεί, όπως αναλυτικά περιγράφεται, είναι ο εγωισμός η ο εγωκεντρισμός μας. Τελος πάντων, δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου.

Ακόμα και στις λιγοστές απαντήσεις που μολις διάβασα, συναντάω ξανά: Σόρος, Ροτσιλντ, Σιωνισμό, Ισραηλιτικό Συμβούλιο, και μια διάθεση του στύλ "ναι, καλά τα λέει ο παπούλης, αλλα για τις αλλες συνομωσίες. Οι δικές μας υπάρχουν"prohoros

Αριθμός μηνυμάτων : 24
Ημερομηνία εγγραφής : 20/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κρίση και Συνομωσιολογία

Δημοσίευση  chanendes Την / Το Κυρ Νοε 27, 2011 3:51 pm

prohoros έγραψε: Τριμερής Επιτροπή κι ό,τι άλλο ξεκούδουνο

ξεκούδουνο;;; Laughing Laughing Laughing Laughing
ΑΛΗΘΕΙΑ;;;;; Laughing Laughing Laughing
τυχαίο;;; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...

οι ίδιοι τα δημοσιεύουν...! [βλ. εδώ]

στην πρώτη σελίδα, [στα μεγάλα κεφάλια] φιγουράρει ο ΜΟΝΤΙ [ ο "Παπαδήμος της Ιταλίας"] ως διοικητής Ευρώπης
και στην 5η στο μέσον φιγουράρει ο δικός μας ο Λουκάς, έχοντας απο κάτω... τον.... Alexis....!!!
το pdf προέρχεται από την ίδια την επίσημη ιστοσελίδα της Τριμερούς της οποίας το σήμα παραπέμπει εύγλωττα σε κάτι....!!!chanendes

Αριθμός μηνυμάτων : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 23/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

και Κοινωνική Μετάνοια

Δημοσίευση  Φρυκτωρός Την / Το Κυρ Νοε 27, 2011 8:21 pm

Πρώτα-πρώτα χαιρετίζω τη συζήτηση, η οποία αποδείχθηκε πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ πλούσια.

Στη συνέχεια θέλω να συμπληρώσω ότι μας χρειάζεται και μια άλλου είδους Μετάνοια, που θα την ονόμαζα "Κοινωνική Μετάνοια".

Ως κοινωνία υιοθετήσαμε και εμπεδώσαμε την εργοπατερική και μαρξιστική νοοτροπία, όπου ο πολίτης τα θέλει όλα δικά του, τα θεωρεί όλα εύκολα και δεδομένα, δέχεται για το σκοπό αυτό να τον πατρονάρουν οι συνδικαλιστές και έτσι συνέχεια να απαιτούν, τη μιά μετά την άλλη τις "βελτιώσεις" στο βιοτικό επίπεδο, μέχρι την απόλυτη άνεση, καλοπέραση, χλιδή. Θυμούμαι κάτι γκράφιτι στους τοίχους της Αθήνας. "Τα θελουμε όλα και τα θέλουμε τώρα"!

Οι μαθητές απεργούν και επιχειρούν καταλήψεις, διότι θέλουν περισσότερα κονδύλια για την Παιδεία και άλλα τέτοια όμορφα..

Οι διαδηλώσεις και απεργίες, που κοστίζουν απίστευτα ποσά εργατο-ωρών έγινε το ψωμοτύρι μας..

Οι εργατοπατέρες μόλις πριν λίγο καιρό μιλούσαν για μείωση του ωράριου εργασία στις 35 και 30 ώρες την εβδομάδα και βάλε, πριν από 20 περίπου χρόνια, και ενώ γνώριζαν όλοι την κακή οικονομία μας θέσπισαν το 7ωρο εργασίας και το πενθήμερο... (Αλήθεια, γιατί μέσα σ'αυτήν τη φοβερή κρίση κανείς δε θίγει το Σάββατο;; Καλομάθαμε ή μήπως ενδιαφέρονται και κάποιοι άλλοι για τη συγκεκριμένη μέρα);

Και με το ένα και με το άλλο, κλείσαμε εργοστάσια ελληνικά, όπως Πίτσος, Ιζόλα κλπ και μεγάλα καταστήματα όπως Κατράντζος, Μινιόν κλπ, για να αφήσουμε ελεύθερο το παιγνίδι της αγοράς στις Πολυεθνικές...

Νομίζω, λοιπόν, ότι πρέπει να αλλάξουμε μυαλά (μετα-νοια) και στα κοινωνικά πιστεύω μας. Νομίζω ότι, αν οι δημοσιογράφοι δε θέλουν να τοποθετηθούν, εμείς, ο καθένας μας, πρέπει να το τονίζει σε κάθε ευκαιρία: Να συνέλθουμε. Να προσγειωθούμε! Να σοβαρευθούμε.
Η ζωή δεν προχωράει με απαιτήσεις και με σπατάλες. Θέλει συγκέντρωση, δουλειά, περίσκεψη στη διαχείρηση των υλικών αγαθών.

Φρυκτωρός

Αριθμός μηνυμάτων : 27
Ημερομηνία εγγραφής : 28/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Θέσεις πλήρως τεκμηριωμένες!

Δημοσίευση  ΣΕΚΟΥΝΔΟΣ Την / Το Δευ Νοε 28, 2011 5:25 am

Οἱ θέσεις τοῦ Δ. Κομποτῆ εἶναι, νομίζω, πλήρως τεκμηριωμένες καὶ μᾶς καλύπτουν πλήρως!

Ὥστε τὰ πρωτόκολλα τῶν σοφῶν τῆς Σιὼν εἶναι πλαστά;;; Καὶ ἡ δήλωση Κίσσιγκερ διεψεύσθη "διπλωματικῶς" δηλ. μὲ ἑνα κατὰ συνθήκην ψεῦδος;;; Μὰ τὀτε πῶς έξηγεῖται ὅτι περιγράφουν, με καταπληκτικὴ ἀκρίβεια τὴ σημερινὴ πραγματικότητα;;; Λές καὶ διαβάζεις σημερινὴ ἐφημερίδα!!!

ΣΕΚΟΥΝΔΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 19/01/2011
Τόπος : ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κρίση και Συνομωσιολογία

Δημοσίευση  prohoros Την / Το Τρι Νοε 29, 2011 12:14 pm

ΣΕΚΟΥΝΔΟΣ έγραψε:Ὥστε τὰ πρωτόκολλα τῶν σοφῶν τῆς Σιὼν εἶναι πλαστά;;;

Ωρα που είναι, ας σχολιάσω εν συντομία μόνο αυτό. Είναι γνωστό, και αναλυτικά τεκμηριωμένο, ήδη απο 1921, πως τα λεγόμενα "Πρωτόκολλα" είναι εργο πλαστό και ψευδεπίγραφο. Και είναι τραγικό: μια απάτη που εχει αποκαλυφθεί ως τέτοια εδώ και 90(!) χρόνια εξακολουθεί να αναμασάται ως γνήσιο γεγονός. (προς επιβεβαίωση του καίριου της ανησυχίας που εκφράζεται στο αρχικό πόστ).


prohoros

Αριθμός μηνυμάτων : 24
Ημερομηνία εγγραφής : 20/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κρίση και Συνομωσιολογία

Δημοσίευση  chanendes Την / Το Τρι Νοε 29, 2011 12:18 pm

και για... την "ξεκούδουνη" Τριμερή;
έχετε να πείτε κάτι; μήπως κι αυτά είναι πλαστά; Shocked

chanendes

Αριθμός μηνυμάτων : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 23/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κρίση και Συνομωσιολογία

Δημοσίευση  prohoros Την / Το Τρι Νοε 29, 2011 12:40 pm

όχι, και δεν διαφωνώ ως προς την υπαρξη της Τριμερούς αυτής καθε αυτής, ούτε με το ποιος είναι μέλος της. Η διαφωνία μου βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο αυτή παρουσιαζεται, αυτό είναι το ..ξεκούδουνο.

Παρουσιάζεται αναμασώντας ακριτα αμερικανικές ανοησίες του '70. Γιατί φαντάζομαι πως κάπως έτσι έγινε: Ακούστηκε το όνομα του Παπαδήμου, κάποιος googlάρισε "Papadimos", βρήκε την αναφορά στην συγκεκριμένη επιτροπή και την σχετική αμερικανικής κοπής υστερία και ετσι τα μετέφερε και σε μάς. Γιατί μή μου πείς πως πριν τον Παπαδήμο, είχες ακούσει πουθενά για την Τριμερή..

Βασικά η Αμερική είναι η χώρα των παραδόξων. Εχει τα καλύτερα πανεπιστήμια και ταυτόχρονα παραγει τις μεγαλύτερες ανοησίες. Ο ρυθμός εμφάνησης συνομωσιολογικών θεωριών εκεί σπάει τα κοντέρ. Είναι κάτι που ίσως συμβαδίζει με την αφελή αίσθηση των αμερικανών πως κατοικούν τη μόνη free land, και πως ολοι τους επιβουλεύονται. Ακόμα και την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων με σταθμούς διωδίων, την θεωρούν σχέδιο υποδούλωσης της αμερικής στους ισπανόφωνους. (και κάπως έτσι ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν εμφανιστεί και το δικό μας αντίστοιχο κίνημα το οποίο βεβαια απεκτησε τελικά το δικό του τοπικό χαρακτήρα)

Εν πάση περιπτώσει, χαιρετίζω και καληνυχτίζω γιατί έφυγα απο το θέμα και η περασμένη ώρα δεν θα με βοηθήσει να επανέλθω σε αυτό :p

prohoros

Αριθμός μηνυμάτων : 24
Ημερομηνία εγγραφής : 20/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κρίση και Συνομωσιολογία

Δημοσίευση  chanendes Την / Το Τρι Νοε 29, 2011 12:42 pm

prohoros έγραψε:Γιατί μή μου πείς πως πριν τον Παπαδήμο, είχες ακούσει πουθενά για την Τριμερή..

εγώ είχα!!!

εσείς;

chanendes

Αριθμός μηνυμάτων : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 23/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κρίση και Συνομωσιολογία

Δημοσίευση  Περικλής Την / Το Πεμ Δεκ 08, 2011 10:50 am

Δυστυχώς στον χώρο της Εκκλησίας εκτός από την Συνωμοσιολογία, υπάρχει και έξαρση της Προφητειολογίας. Υπάρχει κάτι κοινό σε αυτά τα δύο: η πεποίθηση ότι δεν είμαστε οι κυρίως υπεύθυνοι για τα προβλήματα που υπάρχουν, επομένως και η όποια λύση θα έρθει από μόνη της για να δοξαστούμε.
Πότε θα εγκαταλείψουμε επιτέλους την εικόνα του περιούσιου λαού για τον εαυτό μας; Πόσο πιο πολύ να σπάσουμε τα μούτρα μας;

Βρε ντιρλαντά και τέζα όλοι, και πώς θα πάρουμε την Πόλη ...
avatar
Περικλής

Αριθμός μηνυμάτων : 33
Ημερομηνία εγγραφής : 18/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης