Εικονοθήκη


Σύνδεση

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Παρόντες χρήστες
1 χρήστης είναι συνδεδεμένος αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 1 επισκέπτης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 51, στις Παρ Μαρ 14, 2014 4:32 am

Ευρώπη απο-χριστιανοποιούμενη..

Πήγαινε κάτω

Ευρώπη απο-χριστιανοποιούμενη..

Δημοσίευση  sterros Την / Το Παρ Ιαν 21, 2011 10:21 pm

Διάβασα:

Σάββατο, 22 Ιανουάριος 2011

Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr 01:37

Επιστολή προς τον Πρόεδρο Μπαρόζο απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσον αφορά την έκδοση ημερολογίου, το οποίο απευθύνεται στα παιδιά, και παραθέτει όλες τις εορτές εκτός από τις Χριστιανικές!!.

Να σημειωθεί, ότι το εν λόγω ημερολόγιο εξεδόθη με χρηματική δαπάνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σύμφωνα με πληροφορίες το εν λόγω θέμα έφερε στη Σύνοδο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ.Δανιήλ.

Η επιστολή έχει ως εξής:Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορήθηκε ότι με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εξεδόθη και κυκλοφορεί ένα νέο Ημερολόγιο απευθυνόμενο σε παιδιά, το οποίο παραθέτει όλες τις εορτές του Ισλάμ, του Ινδουισμού και άλλων θρησκειών, αλλά δεν αναφέρει τις Χριστιανικές εορτές!!.

Τούτο προκαλεί πολλά ερωτηματικά δεδομένου ότι η πλειοψηφία των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ανήκει στις μεγάλες Χριστιανικές ομολογίες.

Πως είναι δυνατόν σε εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Ενώσεως να υποτιμάται και να παραθεωρείται η πίστη και η παράδοση εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων;
Ο ρόλος του Χριστιανισμού στην διαμόρφωση της Ευρώπης είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός.


Στο Ημερολόγιο αναφέρεται, ότι αυτό είναι «μία αστείρευτη πηγή πληροφοριών για την Ευρωπαϊκή Ένωση» και παρά την δήλωση αυτή παραλείπεται κάθε αναφορά στον Χριστιανισμό.

Πώς μπορούμε να διεκδικήσουμε την εκπαίδευση της νεολαίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση αρνούμενοι μια θρησκεία που έχει συμβάλει στην οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και την ενότητά της ;

Η Χριστιανική θρησκεία κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις θρησκείες της Ευρώπης.


Είναι αδιανόητο να αμφισβητείται η τόση μεγάλη σημασία που έχει στις ζωές των Ευρωπαίων πολιτών και η κοινή πίστη στις ευαγγελικές αξίες και αρχές.

Η Χριστιανική θρησκεία, πέρα από ένα θρησκευτικό γεγονός είναι επίσης ο συντελεστής και διαμορφωτής μιας πολιτιστικής ιστορίας και πνευματικής ταυτότητας της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Επιπλέον οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τις Χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης, όπως καταγράφονται στην Ιστορία και όπως τις παραδέχονται κορυφαίοι Ευρωπαίοι διανοητές, όπως ο Τόμας Έλλιοτ, ο Πωλ Βαλερύ κ.α.


Άλλωστε και οι πρώτοι ιδρυτές της τότε Ε.Ο.Κ. (Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητος) και συγκεκριμένα ο Αντενάουερ, ο Μονέ, ο Σπάακ, ο Ντε Γκάσπερι κ.α. είχαν θέσει ως σαφή στόχο τους τη δημιουργία μιας ειρηνικής και δημοκρατικής ενώσεως Κρατών με βάση τις αρχές του Ευαγγελίου.

Ο Χριστιανισμός μαζί με τον κλασσικό ελληνικό πολιτισμό και το ρωμαϊκό (ορθότερα βυζαντινορωμαϊκό) Δίκαιο υπήρξαν οι δεξαμενές από τις οποίες η Ευρώπη άντλησε τις αξίες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, του σεβασμού του ανθρωπίνου προσώπου, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανεκτικότητος.

Οι Χριστιανικές εορτές όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, που τις παραλείπει το Ημερολόγιο, εορτάζονται σ’ όλη την Ευρώπη από πολλούς ανθρώπους ακόμη και μη χριστιανούς.

Είμεθα βέβαιοι ότι θα προβείτε στις δέουσες ενέργειες να επανορθωθεί αυτό το σοβαρό σφάλμα και ότι θα δώσετε τις κατάλληλες οδηγίες ώστε να μην διανεμηθεί το Ημερολόγιο αυτό, αλλά να εκτυπωθεί άλλο στο οποίο θα αναφέρονται ρητά και οι Χριστιανικές εορτές.


Τούτο θα είναι συμβατό και με το άρθρο 17 της Συνθήκης της Λισσαβώνος, με το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει τον ρόλο των Εκκλησιών στην κοινωνία και τον πολιτισμό και καλεί τις μεγάλες θρησκευτικές κοινότητες σε συνεχή και ανοικτό διάλογο.

Με την ευκαιρία αυτή σας ευχόμεθα υγεία και ευόδωση από το Θεό των έργων σας κατά το Νέον Έτος 2011 και διατελούμε με ιδιαίτερη εκτίμηση.
Ο Αρχιγραμματεύς
† Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης


http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7038:2011-01-22-00-02-41&catid=13

Σχολιάζω:
- Τί περισσότερο ζητάμε ως απόδειξη ότι υπάρχουν σκοτεινά κέντρα και επιδιώκουν την αποδόμηση της χριστιανικής Παράδοσης;; Λέει μιά κυπριακή παροιμία: την κουφή θωρώ και την κολοσυρμιά γυρεύκω; Δηλ. Βλέπω την οχιά μπροστά μου! Χρειάζεται να ψάξω για τα ίχνη της;; Συχνά παρατηρούμε ίχνη από πέρασμα φιδιού στην άμμο και μας πιάνει φόβος και θέτουμε τον εαυτό μας σε συναγερμό να προσέχει μην το συναντήσει με όλα τα οδυνηρά παρεπόμενα.. Όταν όμως το βλέπεις μπροστά σου;; Όταν αντικρύζεις τα μάτια του να σε κυτάνε με εκείνο το εχθρικό και απειλητικό γυάλισμα;; κι η ψαλιδωτή γλώσσα του να παίζει δηλώνοντας το δηλητηριώδες δάγκωμα, που από στιγμή σε στιγμή θα επακολουθήσει;; Τότε χρειάζεται τάχα να ψάχνεις σημάδια από σούρσιμο στην άμμο;;

- Όπως πάντα η αθεϊστική και αντιχριστιανική Προπαγάνδα απευθύνεται ύπουλα και άνανδρα στα μικρά παιδιά. Σκεπτικό: α. δεν έχουν κρίση.. συνήθως αποτελούν παθητικούς δέκτες. β. είναι το αύριο της κοινωνίας. το προετοιμάζουμε όπως επιθυμούμε!..

- Παρά ταύτα, οι χριστιανοί υπάρχουν και θα υπάρχουν, η πίστη δε θα σβύνει. Και οι εχθροί μάταια "εις κέντρα θα λακτίζουν"..

sterros

Αριθμός μηνυμάτων : 25
Ημερομηνία εγγραφής : 20/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Έχει βγει στο ίντερνετ;

Δημοσίευση  Περικλής Την / Το Σαβ Ιαν 22, 2011 12:59 am

Μπορούμε να δούμε κάπου αυτό το ημερολόγιο; Θέλω να δω τι ακριβώς περιλαμβάνει, δηλαδή ούτε τα Χριστούγεννα και το Πάσχα δεν έχει;
avatar
Περικλής

Αριθμός μηνυμάτων : 33
Ημερομηνία εγγραφής : 18/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

κάτι απλούστερο

Δημοσίευση  sterros Την / Το Σαβ Ιαν 22, 2011 4:17 am

Όπως θυμούμαι από παλαιότερα posts δικά σας, βρίσκεστε στο εξωτερικό, ίσως Γερμανία.

Θα είναι πολύ ευκολότερο να το αναζητήσετε εκεί σε σχετικά Βιβλιοπωλεία.
Ημερολόγιο για παιδιά. Έκδοση της ΕΕ.
Οπωσδήποτε, η Ι.Σύνοδος το είχε μπροστά της όταν έγραφε την επιστολή.
Και μπράβο τους για την κίνηση, που έκαναν.
Δεν μας έχουν συνειθίσει σε κάτι τέτοια.

sterros

Αριθμός μηνυμάτων : 25
Ημερομηνία εγγραφής : 20/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ημερολόγιο

Δημοσίευση  Περικλής Την / Το Παρ Ιαν 28, 2011 7:35 am

Το «επίσημο» ημερολόγιο το βρήκα στο ίντερνετ, στο http://www.europadiary.eu/?lang=el.
Έχουν βγάλει όμως τις σελίδες του ημερολογίου και κράτησαν μόνο τις πληροφορίες για την Ευρώπη!

Υπάρχει και η απάντηση, ότι πρόκειται για «λάθος που δεν θα ξανασυμβεί».
Πάντως υπήρξαν πολλές αντιδράσεις σε όλες τις χώρες για αυτό το θέμα.

Το ολόκληρο, ίσως όχι ακριβώς η τελική έκδοση, είναι εδώ:
http://ec.europa.eu/consumers/empowerment/docs/agenda_el_2010.pdf

Πάντως ισχύει ότι έχει το Ραμαζάνι κ.ά. όμως υπάρχουν και το Πάσχα και τα Χριστούγεννα και άλλες γιορτές στην ελληνική έκδοση.
Στην αγγλική και γερμανική όχι, αλλά δεν κοίταξα και τις υπόλοιπες.

Αν θέλετε να δείτε τα άλλα αρχεία απλώς αλλάξτε το _el_ με _uk_, _de_, _fr_ κοκ.
avatar
Περικλής

Αριθμός μηνυμάτων : 33
Ημερομηνία εγγραφής : 18/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης