Spiritual-Walkers
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Εικονοθήκη


ΟΧΙ στις Ισλαμικές Σπουδές.. Empty
Σύνδεση

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Παρόντες χρήστες
1 χρήστης είναι συνδεδεμένος αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 1 επισκέπτης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 51, στις Παρ Μαρ 14, 2014 4:32 am

ΟΧΙ στις Ισλαμικές Σπουδές..

2 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

ΟΧΙ στις Ισλαμικές Σπουδές.. Empty ΟΧΙ στις Ισλαμικές Σπουδές..

Δημοσίευση  π.Θεολόγος Τετ Απρ 02, 2014 2:43 pm

Ο καλός φίλος Λεωνίδας μας ενημέρωσε για προσυπογραφή της διαφωνίας στην ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Θεσσαλονίκης.
Προσωπικά έσπευσα να συμμετάσχω και προτρέπω όλους τους καλούς συνοδοιπόρους να το πράξουν επίσης.
Παράλληλα, κοινοποιώ και κάποιο υλικό προς ενημέρωσιν.

Ψηφίζουμε κατά της καθιέρωσης Ισλαμικών Σπουδών στις Θεολογικές Σχολές της Ελλάδος.
https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgeio_Paideias_Iera_Synodos_Dimarhos_Thessalonikis_Theologikes_sholes_Leme_OHI_sti_idrysi_Tmimato_Islamikon_Spoydon_/?eCeRpgb

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014
Ύποπτη μεθόδευση για τη (νέαWink σχολή ισλαμικών σπουδών
του Κώστα Παππά, (από το ένθετο της Δημοκρατίας για την Ορθοδοξία)
Τι καταγγέλλει στη «δημοκρατία» ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημ. Τσελεγγίδης. Η εμπλοκή του ΥΠΕΞ και το «άρωμα» κρυφής συμφωνίας με την Τουρκία...
Ένας περίεργος θόρυβος (με ενδείξεις πολιτικής παρέμβασης,  ενδεχομένως και σιωπηρής συμφωνίας με την Τουρκία) έχει ξεκινήσει από κάποιους κύκλους τις τελευταίες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη σχετικά με το ενδεχόμενο οι ισλαμικές σπουδές να εισαχθούν σε κάποια ή κάποιες Θεολογικές Σχολές στην Ελλάδα.
Ολα αυτά τη στιγμή, που οι γείτονες Τούρκοι κρατάνε επί δεκαετίες κλειστή τη Χάλκη και τον τελευταίο καιρό, με δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν, θέτουν ανοιχτά θέμα μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Στις 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια εκδήλωση με θέμα «ισλαμικές σπουδές στη Θεολογική: πραγματική ανάγκη ή πολιτικός σχεδιασμός και παίγνιο»; Κάποιες εβδομάδες νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα στις 28 Ιανουαρίου 2014, στη μηνιαία σύναξη των εφημερίων της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης δημοσιοποιήθηκε ένα ψήφισμα των ιερέων της Μητρόπολης, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο θέμα.
Η εφημ.«δημοκρατία» επικοινώνησε με τον Καθηγητή της Δογματικής στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ κ.Δημήτρη Τσελεγγίδη, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής στην παραπάνω συζήτηση και παρακολουθεί στενά το ζήτημα.
Ο κ. Τσελεγγίδης αναφέρθηκε αρχικά στο πώς ξεκίνησε η υπόθεση, λέγοντας: «Το πρόβλημα ανακινήθηκε από την ίδια την Πολιτεία, δηλαδή το υπουργείο Παιδείας, το οποίο έστειλε σχετικό έγγραφο στις Θεολογικές Σχολές. Ομως σε αυτό το κάλεσμα δεν ανταποκρίθηκαν το Πανεπιστήμιο των Αθηνών, ούτε η δική μας Κοσμητεία.
Ανταποκρίθηκε μόνο το Τμήμα Θεολογίας. Το αίτημα ήταν να δημιουργηθεί ένα Τμήμα Μουσουλμανικών Σπουδών, το οποίο θα ήταν τετραετούς φοιτήσεως και θα οδηγούσε σε ξεχωριστό πτυχίο, κάτω από τη σκέπη του δικού μας Τμήματος. Ο σκοπός αυτού του Τμήματος ήταν να καταρτίσει θεολογικώς τους μουσουλμάνους διδασκάλους του μαθήματος των θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τις ανάγκες της μειονότητας στη Θράκη. Το ερώτημα που προέκυψε, όμως, ήταν ποιοί θα διδάξουν, αφού τα μαθήματα θα γίνονταν σε μουσουλμάνους.
Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε σε αυτό το αίτημα έναν εθνικό χαρακτήρα. Αυτό ήταν το περιτύλιγμα του πράγματος, του οποίου το περιεχόμενο δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Αυτό, όμως, ενέχει κάποια ουσιαστικά προβλήματα. Το ένα είναι, πώς μπορούσαμε εμείς να υποστηρίξουμε μουσουλμανικές σπουδές; Και εννοώ επιστημονικώς.
Το δικό μου λοιπόν επιχείρημα, και όχι μόνο, είναι ότι εμείς είμαστε μια ορθόδοξη Θεολογική Σχολή και η επιστημονική μας κατάρτιση γίνεται με βάση την Αγία Γραφή και τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας μας, άρα δεν είμαστε σε θέση εμείς επιστημονικά να τους δώσουμε την ταυτότητα αυτή. Το Κοράνιο δέχεται πως ο Χριστός είναι άνθρωπος και ένας προφήτης κατώτερος του Μωάμεθ! Υπάρχουν λοιπόν εδώ προβλήματα και τεχνικά, αλλά και συνειδήσεως. Γι’ αυτό πρότεινα στη συγκεκριμένη περίπτωση το εξής: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έχει ανάλογο τμήμα, όπως και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Γιατί λοιπόν θα έπρεπε να έρθει στη Θεσσαλονίκη η Σχολή, σε μια πόλη στην οποία δεν υπάρχει μειονότητα; Δεν υπάρχει σε καμία Θεολογική Σχολή στην Ευρώπη τέτοιο πρόγραμμα σπουδών, εισαγωγική κατεύθυνση μουσουλμανικών σπουδών, που να δίνει τέτοιο πτυχίο. Ούτε καν στο Ισραήλ, όπου υπάρχει σημαντική μουσουλμανική κοινότητα».
Στην ερώτηση της εφημ. «δημοκρατίας» γιατί ορισμένοι επιμένουν για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσελεγγίδης απάντησε:
«Ειλικρινά δεν μπορώ να σας πω, γιατί δεν το κατανοώ. Είμαι στην επιτροπή καταρτίσεως των προγραμμάτων. Με κάλεσε ο μητροπολίτης κ. Ανθιμος στο γραφείο του, όπου βρισκόταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γ. Καλατζής αλλά και ο διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών! Οταν ετέθη το θέμα, τους είπα ότι θα γίνουμε καταγέλαστοι στο διεθνές επιστημονικό κοινό και προέβαλα λόγους κοινωνικής αποδοχής αλλά και όλες τις πολιτικές προεκτάσεις. Η απάντηση του γενικού γραμματέα και του διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών σε αυτούς τους προβληματισμούς είναι ότι... αδυνατούν να απαντήσουν. Ακούστηκε ακόμα ότι είναι σύμφωνοι με τη Σχολή οι τέσσερις Θρακιώτες Επίσκοποι. Αναρωτιέμαι (αν είναι αληθές αυτό), γιατί τότε δεν κάνουν στη Θράκη τη Σχολή, από τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία ο οικείος μητροπολίτης (Θεσσαλονίκης) δήλωσε την κάθετη αντίθεσή του».
Πιθανή προσφυγή στο ΣτΕ.
Ως προς την εξέλιξη του θέματος από εδώ και πέρα φαίνεται ότι όλα είναι ανοιχτά, όπως δήλωσε ο κ. Τσελεγγίδης. «Στις 7 Μαρτίου, στη συνεδρίαση του Τμήματος Θεολογίας ήμασταν μόνο 6 κατά και 23 είπαν «ναι».
Οπότε, αφού ψηφίστηκε αυτό, προχωράει το αίτημα προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου και μετά θα προωθηθεί στο υπουργείο Παιδείας με την προοπτική, αν προλάβει, (αφού όλοι οι «επάνω» λέγεται πως είναι θετικοί) τον Απρίλιο μάλλον θα μπει στα μηχανογραφικά!
Πιθανότατα, λοιπόν, τον Σεπτέμβριο να έχουμε την είσοδο των πρώτων μουσουλμάνων φοιτητών στο τμήμα μας! Βέβαια υπάρχουν και σοβαρές αντίθετες απόψεις. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε πριν από λίγες εβδομάδες, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Νικόπουλος ανέφερε ότι συνταγματικά είναι παράνομος αυτός ο νόμος.
Αρα το θέμα δεν έχει λήξει, εφόσον επίκειται προσφυγή ενδεχομένως στο Συμβούλιο της Επικρατείας» καταλήγει ο κ. Τσελεγγίδης.
http://www.agioritikovima.gr/arxeio/40730-upopti-methodeusi
www.agioritikovima.gr/arxeio/40730-upopti-methodeu+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr" target="_blank" rel="nofollow">http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:JDlrBjek1WgJ:www.agioritikovima.gr/arxeio/40730-upopti-methodeu+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr  

Σιάσος και Τσελεγγίδης για το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών
https://www.youtube.com/watch?v=Hhr5GxrAvUQ

Σιασος: Εισήγηση για το Ισλαμικό Τμήμα Σπουδών στην Θεολογική ΑΠΘ
https://www.youtube.com/watch?v=76ISVeiZInY

Επίσκοποι στηρίζουν την ίδρυση Τμήματος ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ σπουδών;
Posted: March 15, 2014
Οι καθηγητές Τσελεγγίδης και Σίασος για το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών του ΑΠΘ
Οι καθηγητές του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Τσελεγγίδης Δημήτριος και κ. Σίασος Λάμπρος καταθέτουν τις σκέψεις και τις ενστάσεις τους για τη δημιουργία του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Ρωμαϊκό Οδοιπορικό.
Μπράβο στους αξιότιμους καθηγητές που κρατάνε Θερμοπύλες ενάντια στην προσπάθεια ισοπέδωσης των Θεολογικών τμημάτων της χώρας μας. Οι Θεολογικές σχολές βάζουν τις πνευματικές βάσης για άξιους Ορθόδοξους Θεολόγους.
Ποιοί είναι οι Επίσκοποι που υποστηρίζουν το εγχείρημα αυτό; (Ακούστε στο 6:45′)
Οι αξιότιμοι καθηγητές, όπως θα ακούσετε παρακάτω στη συνέντευξη που παραχώρησαν, υποστήριξαν ότι στην απόφαση του Τμήματος υπήρχε επιρροή πολιτικών καθώς και Επισκόπων. Την επιρροή των πολιτικών είναι κάτι που το περιμέναμε και δεν μας ξενίζει καθόλου, την επιρροή όμως Επισκόπων όχι μόνο, δεν την περιμέναμε ποτέ, αλλά  μας στενοχωρεί και μας εξοργίζει επιπλέον, σήμερα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για το Έθνος μας να επιχειρείται η νόθευση και η αλλοίωση της μίας και μοναδικής Ορθόδοξης Πίστης μας έσωθεν, δηλαδή από τους ίδιους τους πνευματικούς ταγούς και πατέρες μας.  Μακάρι κάτι τέτοιο να μην ισχύει, αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μην λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τα λόγια των πολύ σοβαρών και ευυπόληπτων Καθηγητών Δογματικής κ.Δημ.Τσελεγγίδη και κ.Λάμπρου Σιάσου.
antoniab:
Αυτό που συμβαίνει είναι ανήκουστο, πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε κανένα πανεπιστήμιο του κόσμου δεν υπάρχει τομέας Ισλαμικών σπουδών μέσα σε τμήμα Θεολογίας! Αυτήν την επιθετική είσοδο των Ισλαμικών σπουδών μέσα στη Θεολογική κανένας λογικός νους δεν μπορεί να συλλάβει. Μας σκανδαλίζει ανυπόφορα η απόφαση της πλειοψηφίας των καθηγητών της Θεολογικής. Με ποιά κριτήρια πήραν τέτοια απόφαση; Ακόμα και μια αγράμματη γιαγιούλα καταλαβαίνει το ασύνδετο. Η Πρυτανεία πήρε τηλεκατευθυνόμενες εντολές 'άνωθεν' και τις επέβαλε ιεραρχικά. Τί στο καλό μας ψεκάζουν και δεν αντιδρούμε σε τίποτα... Τόσο πια αναίσθητοι γίναμε οι Έλληνες; Τραγωδία. Ήρωες οι Καθηγητές, που αντιστέκονται. Ας μην αφήσουμε ΚΑΙ αυτό να περάσει αμαχητί.
Σεβαστή:
Προς καλοπροαίρετους αναγνώστες, ένα ερώτημα:
Η Τουρκία σε ένα ανάλογο τμήμα Ισλαμικών σπουδών, στα όρια του Κράτους της, θα δεχόταν να μπει με επισκέπτες Καθηγητές Τμήμα Ορθόδοξων Σπουδών; Πώς είναι δυνατόν, αν δεν το πράττουν οι ίδιοι να το κάνουμε εμείς; Κι άλλη υποχώρηση εκ μέρους μας; Βήμα-βήμα, δεν θέλω να εκφραστώ άκοσμα ο νοών νοεί τω. Πού θα φτάσουμε πιά; Η άβυσσος δεν έχχει πάτο!..  
Μια λύση ανάγκης θα μπορούσε να είναι, να μπει στο τμήμα βαλκανικών ή μεσογειακών σπουδών ή να δημιουργηθεί αυτοτελές τμήμα στο πανεπιστήμιο της Θράκης. Το να μπει όμως στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή το ανάλογο τμήμα παραπέμπει συνειρμικά -βλέπε τοποθέτηση καθηγητή Τσελεγγίδη- κάπου αλλού... Κάπως έτσι, με υποχωρήσεις, άρχισαν και στο Βυζάντιο, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.
Επόμενο είναι άνθρωποι άσχετοι με το δόγμα να έχουν αυτές τις απόψεις, η ευθύνη τους είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με αυτούς που γνωρίζουν και συναινούν. Δεν γνωρίζουμε το πνεύμα, με το οποίο κινούνται στο να συμπράξουν, το γνωρίζει όμως ο Θεός, κι αυτός θα κρίνει, η Ιστορία μας έχει διδάξει πολλά και δη η εκκλησιαστική, ας μην ξεχνιόμαστε.
Νίκος Χειλαδάκης:
Λυπάμια πολύ για το κατάντημα της Θεολογικής Σχολής και τα θερμά μου συγχαρητήρια στους κ. Κογκούλη, Σιάσιο, Τσελεγγίδη και γενικά σε όσους ειχαν το θάρρος να αντισταθούν. Στις 7 Δεκεμβρίου του 2010 η σαουδαραβική κυβέρνηση και διάφοροι άλλοι πλούσιοι σπόνσορες από την Αραβία έκαναν γνωστό πως ήθελαν να χρηματοδοτήσουν την ανέγερση Κέντρου Ισλαμικών Σπουδών στη Νορβηγία, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με την Νορβηγική Νομοθεσία, όπως και με την γερμανική, έχουν αυτό το δικαίωμα, καθώς, όπως λέει ο νορβηγικός νόμος, επιτρέπεται σε ξένα κράτη να βοηθούν χρηματικά
θρησκευτικές κοινότητες. Υπήρχε όμως η υποσημείωση ότι το μέγεθος των ποσών, τα οποία θα διατίθενται, έπρεπε πρώτα να εγκριθούν από τη Νορβηγική Κυβέρνηση. Και τότε συνέβη το απρόσμενο, καθώς ο Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας όχι μόνο αρνήθηκε να εγκρίνει την χρηματοδότηση, αλλά και απάντησε στο Ισλαμικό Κέντρο «Tawfiiq» ότι θα ήταν «παράδοξο και αφύσικο να αποδεχτεί την χρηματοδότηση από μια χώρα που δεν αποδέχεται την θρησκευτική ελευθερία». Ο τότε Νορβηγός Υπουργός των Εξωτερικών, Jonas Gahr Støre, είχε το θάρρος να δήλωσει το χαρακτηριστικό: «Θα
μπορούσαμε απλά να αρνηθούμε, αλλά εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία να προσθέσουμε ότι η αποδοχή θα ήταν περίεργη, όσο το να θέλει κανείς να καθιερώσει μια χριστιανική κοινότητα στην Σαουδική Αραβία που θεωρείται έγκλημα»
ΒΕ.Λ. περαστικος
Υπήρχε τόση μεγάλη ζήτηση στην ελληνική κοινωνία για τμήμα «μουσουλμανικών σπουδών» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση;
Θα διδάσκεται δηλαδή το «τζιχάντ» και οι βλασφημίες του κορανίου για τον Χριστό, με τις ευλογίες και τα χρήματα του Ελληνικού κρατους;
Και οι διδάσκοντες θα είναι επισκέπτες καθηγητές;
Απο την Τουρκία; Το Ιράν; Το Κατάρ; Τη Σαουδική Αραβία;
http://www.pentapostagma.gr/2014/03/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B9%CF%83.html#.UyfTRM4yXky

«Ισλαμικές σπουδές στη Θεολογική: Πραγματική ανάγκη ή πολιτικός σχεδιασμός»;
Τετάρτη, 02 Απρίλιος 2014
Εκδήλωση-Επιστημονική συζήτηση με θέμα: "Iσλαμικές σπουδές στη Θεολογική: Πραγματική ανάγκη ή πολιτικός σχεδιασμός;" έλαβε χώρα την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στο Δ' Αμφιθέατρο.
Ομιλητές ήταν οι εξής:
Βασίλειος Νικόπουλος (πρώην Πρόεδρος Αρείου Πάγου)
Δημήτριος Τσελεγγίδης (καθηγητής της Δογματικής Σχολής ΑΠΘ)
Κώστας Ζουράρις (πολιτειολόγος)
Δημήτρης Αβδελάς (υποψήφιος διδάκτωρ της δογματικής θεολογίας)
Λάμπρος Σιάσος (καθηγητής της Φιλοσοφίας Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ)
Ιωάννης Κογκούλης (καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ)
Παρενέβησαν και μίλησαν οι:
Αρχιμ. Αθανάσιος Αναστασίου (προηγούμενος Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου)
Δημήτριος Νάτσιος (δάσκαλος-θεολόγος)
Νίκος Χειλαδάκης (Τουρκολόγος)
https://www.youtube.com/watch?v=LoOztHNfmpA

π.Θεολόγος

Αριθμός μηνυμάτων : 28
Ημερομηνία εγγραφής : 11/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΟΧΙ στις Ισλαμικές Σπουδές.. Empty δεν είναι τόσο απλό..

Δημοσίευση  Π.Βλαχάκης Πεμ Απρ 03, 2014 9:20 pm

Υπέγραψα κι εγώ τη δήλωση πολιτών εναντίοον της ιδρύσεως Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική ΑΠΘ.
Έγραψα και μια σύντομη τοποθέτηση, την οποία όμως δεν μπορώ να τη δω δημοσιευμένη, γι'αυτό την παραθέτω και εδώ για ενημέρωση των συμφορουμιτών..

Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία υπάρχει από δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη, ακριβώς για την εκπαίδευση των διδασκάλων του Κορανίου στους μουσουλμάνους μαθητές της Θράκης.

Αυτήν θέλουν να την κλείσουν, αναβαθμίζοντάς την σε Πανεπιστημιακό Επίπεδο. Και μάλιστα προσβάλλοντας την Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ.

Γιατί;
Μεταξύ των άλλων (πού να το φαντασθείτε!) διότι οι πτυχιούχοι της Σχολής αυτής έχουν επιδιώξει να διορίζονται και σε άλλες θέσεις του Δημοσίου ως πτυχιούχοι ΠΕ!.. Κι έχουν κάνει διαβήματα στο Συνήγορο του Πολίτη απαιτώντας πλλά και διάφορα... Με άπειρη θρασύτητα!..

Αν λάβουμε όμως υπ'όψη οτι εισάγονται με ειδικές εξετάσεις (προνομιακά) και με ειδικό σκοπό (διδασκαλία κορανίου) καταλαβαίνουμε την μπλόφα τους! Καταλαβαίνουμε τη σκευωρία εναντίον των ελλήνων πολιτών που δώσανε Πανελλήνιες εξετάσεις με σκληρό συναγωνισμό.

Κι ακόμη. Πάει περίπατο το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, με βάσει το οποίο μας απαγόρευσαν να δηλώνουμε επισήμως ότι είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί και μας ανάγκασαν να το διαγράψουμε από τις ταυτότητές μας.

Αυτοί, όπως και οι περίφημοι μάρτυρες του ιεχωβά, απολαμβάνουν πλούσιες κοινωνικές προνοομίες, και διεκδικούν όλο και περισσότερες, με την προβολή του θρησκευτικού τους πιστεύω!..

Πότε θα λογικευθούμε απορώ...

Π.Βλαχάκης

Αριθμός μηνυμάτων : 406
Ημερομηνία εγγραφής : 18/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης