Εικονοθήκη


υπέρ του Γένους ημών Empty
Σύνδεση

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Παρόντες χρήστες
1 χρήστης είναι συνδεδεμένος αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 1 επισκέπτης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 51, στις Παρ Μαρ 14, 2014 4:32 am

υπέρ του Γένους ημών

Πήγαινε κάτω

υπέρ του Γένους ημών Empty υπέρ του Γένους ημών

Δημοσίευση  ΧΑ Την / Το Σαβ Νοε 12, 2011 11:17 am

Έτυχε να ακούσω σε Λειτουργίες πρόσφατα, συγκεκριμένα από τον Σεβασμιότατο Λεμεσού και από έναν άλλον ιερέα μιά φορά στην Αγ.Σκέπη Παπάγου, όπου δεν είπανε "υπέρ του ευσεβούς Έθνους ημών", αλλά είπανε "υπέρ του ευσεβούς Γένους ημών".
Μήπως ξέρει κανείς ποιά είναι η διαφορά;

ΧΑ

Αριθμός μηνυμάτων : 18
Ημερομηνία εγγραφής : 26/04/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

υπέρ του Γένους ημών Empty σχολαστικό το ερώτημα;

Δημοσίευση  Tamara Την / Το Σαβ Νοε 12, 2011 11:50 pm

Μήπως είναι σχολαστικό το ερώτημα, λεπτομερειακή η διαφορά που ψάχνεις ΧΑ;
Γένος και Έθνος είναι μάλλον ταυτόσημα.
Κράτος, άλλη παράλληλη έννοια. Η διοικητική δομή και υπόσταση μιάς εθνικής ομάδας.

Tamara

Αριθμός μηνυμάτων : 30
Ημερομηνία εγγραφής : 18/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

υπέρ του Γένους ημών Empty Απ: υπέρ του Γένους ημών

Δημοσίευση  chanendes Την / Το Δευ Νοε 14, 2011 11:04 pm

Το Γένος, [αντίστοιχο του "Μιλέτ" που ήταν σε χρήση κάτα την τουρκοκρατία] περιλαμβάνει όλο το "Ορθόδοξο Γένος", όλα τα Ορθόδοξα Έθνη δηλαδή [τον οποίων στην τουρκοκρατία Ηγέτης ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης ] κι όχι μόνο το Ελληνικό

chanendes

Αριθμός μηνυμάτων : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 23/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

υπέρ του Γένους ημών Empty Απ: υπέρ του Γένους ημών

Δημοσίευση  ΒΑΣΩ Την / Το Κυρ Νοε 27, 2011 10:40 am

ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ.
ΜΟΛΟΝΟΤΙ Η ΛΕΞΗ ΓΕΝΟΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΘΝΟΣ.

ΒΑΣΩ

Αριθμός μηνυμάτων : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 27/11/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

υπέρ του Γένους ημών Empty διευκρινίσεις-διασαφήσεις

Δημοσίευση  π.Θεολόγος Την / Το Πεμ Ιαν 10, 2013 8:30 pm

"επίσκεψη ονομάτων", διευκρίνηση όρων...

Κράτος είναι ένα Σύστημα οργανωμένης κοινωνίας, με δομή εξουσίας και νόμους, με ομοιογενή λίγο ως πολύ πληθυσμό, με χαρακτηριστική ιστορική ιδιοπροσωπία, που υφίσταται και λειτουργεί μέσα σε οριοθετημένη εδαφική έκταση. Κράτος είναι η Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία κοκ

Έθνος είναι ένα σύνολο ανθρώπων, που είναι φορείς κάποιας ιστορίας, παραδόσεως, πολιτισμού, που η ταυτότητά τους είνα χαρακτηριστική και αναγνωρίζονται έστω και διεσπαρμένοι όπου γης, που δίνουν παρουσία στην παγκόσμια κοινότητα και επιδρούν με το δικό τους τρόπο σ'αυτήν. Οι Έλληνες της διασποράς ανήκουν στα Κράτη όπου διαβιούν, συχνά και ως επίσημοι υπήκοοί τους (ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ν.Αφρική), αλλά συνάμα αποτελούν μέλη και φορείς του Έθνους (μιά υπερ-κρατική έννοια), συμμετέχουν ζωηρά στις εκδηλώσεις της μητροπολιτικής έδρας (πχ εορτές 25ης Μαρτίου, θρησκευτικές εκδηλώσεις κοκ), αισθάνονται συνδεδεμένοι οργανικά με αυτήν την έδρα και μάλιστα ενίοτε συναντώνται όχι μόνο στη διακίνηση Τύπου, αλλά και μέσα από κάποιον οργανισμό (Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού) ο οποίος λειτουργεί κυρίως ως σημείο πνευματικής συνοχής και όχι ως μοχλός διεκπεραιώσεως κρατικών βλέψεων, επιδιώξεων, συμφερόντων.

Φυλή είναι ομάδα ανθρώπων, κλειστή βιολογικά, συνήθως περιορισμένου αριθμού (πρβλ. φυλές Αφρικής) η οποία δίνει βάρος και εμμένει στην βιολογική συγγένεια και τον βιολογικό προσδιορισμό. Και έχουμε δύο σκέλη εν προκειμένω: α. φυλές με ομαδική εγωπάθεια και φανατισμό, ομάδες που έχουν αποθεώσει την έννοια του "αίματος" και της καταγωγής, και αποκλείουν περιφρονητικά κάθε άλλον έξω από αυτούς, απαγορεύοντας κάθετα όποια επιμιξία, όποια "διασταύρωση" με άλλο "αίμα" ξένο και παρακατιανό μπροστά στο δικό τους (πχ φανατικοί Εβραίοι, Ναζιστές υπερφίλαοι γύρω από την Αρία φυλή, ανώτερες τάξεις και κάστες σε Ιαπωνία, Κίνα, Θιβέτ, κοκ) και β. φυλές σεμνοπρεπείς, με ήπια εσωστρέφεια, με αίσθηση της ταυτότητος, της ιστορίας, της αποστολής, των παραδόσεών τους, οι οποίες μεταβιβάζονται με ιδιαίτερο τρόπο από γενιά σε γενιά, μέσα στο θεσμό της οικογενείας, και αποφεύγουν τις επιμιξίες (ει δυνατόν), προκειμένου να διατηρηθεί η ταυτότητα και το ήθος τους (πχ Πόντιοι -προαιώνιοι γενναίοι Ακρίτες, Σαρκατσάνοι -έλληνες ορεσίβιοι της Πίνδου, Μανιάτες κοκ).

Λαός είναι οι άνθρωποι γενικώς, και οι πολίτες ενός Κράτους, θεωρούμενοι ως σύνολο, ως μάζα, ενίοτε ως όχλος και ως χυλός. Πλήθος ανθρώπων, που κινείται ενστικτωδώς και ενδιαφέρεται κυρίως και μόνο για την επιβίωσή του και τρέχει πίσω από ηγέτες, για να κρεμάσει τις ελπίδες του, και -προφανώς- ψηφίζει σπασμωδικά αυτούς που του υποδεικνύουν, αυτούς που μοιράζουν υποσχέσεις και μεγάλα λόγια, κι όταν καεί η γούνα του από τον ένα, απλά, ψηφίζει τους άλλους (από τους 2-3 προτεινόμενους)!... Δεν είναι χωρίς εξήγηση το φαινόμενο, όπου τα Κόμματα του Νεοελληνικού Μορφώματος αναμασούν διαρκώς τον όρο "λαός" (αποφάνθηκε ο λαός, εξεγέρθηκε ο λαός, ο λαός στην εξουσία κοκ). Ο λόγος και η σκέψη στρέφεται μόνιμα γύρω από μια μάζα ανθρώπων, απλοϊκών και παρορμητικών, που λειτουργούν ως μάζα.

Γένος: Μεγάλη λέξη. Ιερή λέξη. Επίσημη.
Με τη λέξη αυτή οι Έλληνες (ή αλλοιώς Ρωμηοί) εκφράζουμε τον ελληνισμό ως αγνό Λαό.
Πιστό, Θρησκευόμενο, Παραδοσιακό, Αγωνιζόμενο στη ζωή, μέσα από τον Ιερό Θεσμό της Οικογενείας,
Λαό που παλεύει με τα κύματα της βιοπάλης και της Ιστορίας, με μύριες αντιξοότητες,
αλλά ενδυναμώνεται από την Ορθόδοξη Πίστη, τα Ι.Μυστήρια, την Θ.Λειτουργία.
Το Γένος είναι πραγματικότητα πέρα από το Κράτος και από το Έθνος ακόμη. Συμπεριλαμβάνει ακόμη και άλλης φυλής ή έθνους άτομα, τα οποία ζουν κατανυκτικά τον επίγειο αγώνα, αποβλέποντας στην Ουράνια Βασιλεία. Ζουν βιωματικά τον πόνο, τον αγώνα, τον μόχθο, με κριτήρια και υπόβαθρο την Ορθοδοξία και τις ανόθευτες Παραδόσεις της Οικουμενικής Ορθοδοξίας.
Γένος-Μιλιέτ (όπως ωραία μας θύμισε ο Γιάννης) αποτελούν και οι συμπαθητικότατοι ορθόδοξοι αδελφοί μας της Συρίας και Παλαιστίνης, που κρατούν ζωντανή την ανάμνηση του ενοποιητικού Βυζαντίου, και διακηρύττουν ότι αισθάνονται ενωμένοι με τους ευσεβείς έλληνες και παραπονούνται μάλιστα διότι τους ξεχάσαμε και εγκαταλείψαμε, και για τους οποίους, δυστυχώς, τα ΜΜΕ σιγούν προδοτικά, παίρνοντας προφανώς εντολές σκοτεινών σκοπιμοτήτων...
Υπάρχουν ιερείς σήμερα, που δέονται "υπέρ του ευσεβούς Γένους ημών" και οδηγούν τις ψυχές μας να απαγκιστρωθούν από το κρατίδιο της διπλωματικής καχεξίας, να παραμερίσουν τους δήθεν ηγέτες και τους θεατρίνους της πολιτικής, και να αγκαλιάσουν το Γένος, το Λαό, τον Άνθρωπο, που δοκιμάζεται και αγωνίζεται ύστατα για να κρατηθεί όρθιος (από κάθε πλευρά), την Οικογενειακή Εστία, όπου σιγοκαίει η θέρμη της Πίστεως, της Παραδόσεως, της Αληθινής ζωής.

Υπέρ του ευσεβούς Γένους ημών, ΔΕΗΘΩΜΕΝ.

π.Θεολόγος

Αριθμός μηνυμάτων : 28
Ημερομηνία εγγραφής : 11/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

υπέρ του Γένους ημών Empty Γένος-Οικογένεια

Δημοσίευση  Ν.Καναβός Την / Το Σαβ Μάης 18, 2013 12:23 am

Κάτι να προσθέσω και εγώ.
Η "Φυλή" των εθνικιστών θεωρείται ότι μεταδίδει αυτόματα και μηχανιστικά κάποια ψυχικά χαρακτηριστικά, τα οποία προσδιορίζουν την ιδιαιτερότητα και συχνά τη μοναδικότητα και την αξί ενός ανθρώπινου συνόλου. Βάση της έχει το γονίδιο, την βιολογική κληρονομικότητα. Με τρόπο ντετερμινιστικό.

Το "Γένος" προσδιορίζει ένα σύνολο ανθρώπων, που βάση τους έχουν την ελληνορθόδοξη οικογένεια. Παρατηρούμε ότι υπάρχει μεν και ο παράγων της κληρονομικότητος, αλλά έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη του κάθε νέου ατόμου μέσα στην μοναδική θαλπωρή και ανθρωποπλαστία της οικογένειας. Ένα σύνολο, λοιπόν, ανθρώπων, που βασικό μοχλό ζωής έχουν την οικογένεια ως ιερό θεσμό, ως μύηση στη ζωή, ως έμπνευση και εμφύσηση αρχών και αξιών ζωής και μεταγγισμό παραδόσεως και ήθους. Γένος! θεματοφυλακή γνησιότητος!..

Ν.Καναβός

Αριθμός μηνυμάτων : 23
Ημερομηνία εγγραφής : 15/02/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης