Εικονοθήκη


Εκκλησία και Παιδεία στην Ελλάδα Empty
Σύνδεση

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Παρόντες χρήστες
1 χρήστης είναι συνδεδεμένος αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 1 επισκέπτης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 51, στις Παρ Μαρ 14, 2014 4:32 am

Εκκλησία και Παιδεία στην Ελλάδα

Πήγαινε κάτω

Εκκλησία και Παιδεία στην Ελλάδα Empty Εκκλησία και Παιδεία στην Ελλάδα

Δημοσίευση  elena Την / Το Σαβ Νοε 30, 2013 8:23 am

βρήκα ένα δημοσίευμα και νομίζω αξίζει να το κοινοποιήσω στο Forum, μήπως δώσει αφορμή συζήτησης.

Πρότασις επιτίμου Αρεοπαγίτου, δια να περιέλθη η παιδεία εις τας χείρας της Εκκλησίας.

Εις την εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» εδημοσιεύθη την 14ην Νοεμβρίου μία πολύ ενδιαφέρουσα πρότασις του Επιτίμου Αρεοπαγίτου κ. Ευαγγέλου Ανδριανού, συμφώνως προς την οποίαν η Εκκλησία θα πρέπη να αναλάβη ολόκληρον την εκπαίδευσιν εις την Ελλάδα. Ουσιαστικώς προτείνει να περιέλθη εις τας χείρας της Εκκλησίας η Παιδεία και εξηγεί το διατί. Το πλήρες κείμενον της Επιστολής έχει ως ακολούθως:

Η κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία της Χώρας μας είναι γνωστή: Κλειστά Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Πανεπιστήμια, γιατί ο συνδικαλισμός επιμένει να υπερασπίζεται σκανδαλώδη και καταστρεπτικά προνόμια και να χρησιμοποιή τις δυνατότητές του για την επιδίωξη κομματικών στόχων, εις βάρος των εκπαιδευομένων και της Παιδείας γενικώτερα. Καταλήψεις Εκπαιδευτηρίων, που συνοδεύονται από βανδαλισμούς, καταστροφές κτηρίων και εγκαταστάσεων και σειρά εγκληματικών πράξεων και που «εκπαιδεύουν» τους μαθητές σε διάπραξη κάθε παρανομίας. Επιθέσεις κατά της Γλώσσας και της Ορθοδόξου Πίστεως από «προοδευτικούς», που κατέχουν καίριες θέσεις, από τις οποίες επιχειρούν να κατεδαφίσουν τα θεμέλια της εθνικής μας υποστάσεως.

Επειδή δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τους «προοδευτικούς» αυτούς, γιατί οι πολιτικοί μας δεν τολμούν να τους θίξουν λόγω του διαβόητου «πολιτικού κόστους», η μόνη λύση είναι να περιέλθη η Παιδεία στα χέρια της Εκκλησίας.

Μπορεί να ιδρύσει Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια ως απλός ιδιώτης και  Πανεπιστήμια ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματος. Η Εκκλησία θα προσλαμβάνη εκπαιδευτικό προσωπικό έπειτα από έλεγχο του ήθους του και αφοσιωμένο στα εθνικά Ιδεώδη και στην αποστολή του ως διαμορφωτού της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως των νέων, σύμφωνα με την επιταγή του άρθρου 16 του Συντάγματος. Δεν θα υπάρχουν «καταλήψεις», βανδαλισμοί και καταστροφές των Εκπαιδευτηρίων. Δεν θα είναι όμηροι οι μαθητές και οι φοιτητές των συνδικαλιστών με αδικαιολόγητες απεργίες κατά τις κομματικές επιδιώξεις τους. Δεν θα αποκλείωνται από την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος οι φοιτητές κατά τις έκλογές των σωματείων τους από μια μικρή μειοψηφία. Δεν θα καίγεται η Ελληνική Σημαία στον περίβολο των Εκπαιδευτηρίων. Δεν θα πλημμυρίζη η κοινωνία από αγράμματους πτυχιούχους του «δημοκρατικού» πέντε. Δεν θα χτίζωνται οι καθηγητές στα γραφεία τους, ούτε θα τους κατεβάζουν βιαίως από την έδρα.

Αντιθέτως, κάτω από τη σκέπη της Εκκλησίας θα υπάρχη η αγάπη των διδασκόντων για τους μαθητές και σεβασμός των διδασκομένων για τους εκπαιδευτές τους, σεβασμός των κτηριακών εγκαταστάσεων, αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμός μεταξύ των διδασκομένων, αγάπη για τη μάθηση και εφοδιασμός των αποφοίτων με πτυχία, που θα ανταποκρίνωνται σε πραγματικές γνώσεις.

Τα έξοδα συντηρήσεως των Εκπαιδευτηρίων θα προέρχωνται από όσα μπορεί να διαθέση η Εκκλησία και από δίδακτρα, που θα κλιμακώνωνται ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες των γονέων, δυνατότητες που η Εκκλησία μπορεί να εξακρίβωση πολύ περισσότερο αποτελεσματικά από το τυπικό εκκαθαριστικό της Εφορίας.

Πρέπει να σημειώσω ότι από τη λειτουργία, με μεγάλη επιτυχία, των Εκπαιδευτηρίων της Πειραϊκής Εκκλησίας, αποδεικνύεται ότι το έργο δεν είναι ακατόρθωτο για τις δυνατότητες της Εκκλησίας.

Η Διοίκηση της Εκκλησίας πρέπει να αναλάβη το έργο «Παιδεία» ως χριστιανική και εθνική αποστολή, πολύ μεγαλύτερης σημασίας από την ίδρυση και λειτουργία Γηροκομείων και άλλων φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων.


ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ Νο.1999/22.11.2013 σελ.8

elena

Αριθμός μηνυμάτων : 18
Ημερομηνία εγγραφής : 28/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης