Εικονοθήκη


θαύματα τῆς Παναγίας Empty
Σύνδεση

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Παρόντες χρήστες
2 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 2 επισκέπτες

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 51, στις Παρ Μαρ 14, 2014 4:32 am

θαύματα τῆς Παναγίας

Πήγαινε κάτω

θαύματα τῆς Παναγίας Empty θαύματα τῆς Παναγίας

Δημοσίευση  Λεωνίδας Την / Το Τρι Ιαν 21, 2014 3:20 am

Χθές σέ πνευματική συζήτηση ἐτέθη τό ἐρώτημα: ἡ ὑπεραγία Θεοτόκος ἐτέλεσε θαύματα ἐν ζωῇ; Νομίζω στήν Ἁγία Γραφή δέν ἀναγράφεται κάτι σχετικό. Τί λέει ἡ παράδοση τῆς Ἐκκλησίας μας;

Λεωνίδας

Αριθμός μηνυμάτων : 43
Ημερομηνία εγγραφής : 21/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

θαύματα τῆς Παναγίας Empty οχι

Δημοσίευση  π.Θεολόγος Την / Το Παρ Ιαν 24, 2014 3:28 am

Είναι επιτυχές και ενδιαφέρον το ερώτημα.

Ας το αναλύσουμε δι'ολίγων.

Ο Κύριος και Λυτρωτής μας Ιησούς Χριστός ετέλεσε επί της γης άπειρα-άπειρα θαύματα. "Δύναμις εξ αυτου εξήρχετο και ιατο πάντας". (Λουκ.στ'19).
Γι'αυτό και "οι όχλοι επέπιπτον Αυτώ, ίνα Αυτού άψωνται" (Μάρκ.γ'10) και αλλού λέει "και προσήλθον αυτώ όχλοι πολλοί έχοντες μεθ’ εαυτών χωλούς, τυφλούς, κωφούς, κυλλούς και ετέρους πολλούς, και έρριψαν αυτούς παρά τους πόδας του Ιησού, και εθεράπευσεν αυτούς" (Ματθ.ιε'30).

Στη συνέχεια, λίγο μετά την έναρξη της δημόσιας δράσης Του, έδωσε την εξουσία και στους Αγίους Αποστόλους, τόσο τους Δώδεκα όσο και τους Εβδομήκοντα, να πορεύονται σε κώμες και χωριά, να προετοιμάζουν το έδαφος για την έλευσή Του και να θαυματουργούν ομοίως: Ματθ.ι'1-9 "προσκαλεσάμενος τους δώδεκα μαθητάς αυτού έδωκεν αυτοίς εξουσίαν πνευμάτων ακαθάρτων ώστε εκβάλλειν αυτά και θεραπεύειν πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν", δίδοντας την προτροπή και εξουσία: "ασθενούντας θεραπεύετε, λεπρούς καθαρίζετε, νεκρούς εγείρετε, δαιμόνια εκβάλλετε". (για τους εβδομήκοντα βλέπε Λουκ.ι'1-9).  "Υπέστρεψαν δε οι εβδομήκοντα μετά χαράς λέγοντες. Κύριε, και τα δαιμόνια υποτάσσεται ημίν εν τω ονόματι σου. Είπε δε αυτοίς. εθεώρουν τον σατανάν ως αστραπήν εκ του ουρανού πεσόντα. ιδού δίδωμι υμίν την εξουσίαν του πατείν επάνω όφεων και σκορπίων και επί πάσαν την δύναμιν του εχθρού" (Λουκ.ι'17-19).

Γιά την Παναγία δεν έχουμε τέτοια μαρτυρία. Ούτε ενόσω ήτο ο Κύριος επί γης, ζων και συναναστρεφόμενος μετά των ανθρώπων, ούτε μετά την Ανάστασιν και Ανάληψίν Του. Την μεν πρώτη περίοδο ακολουθούσε σιωπηλά μαζί με τις άλλες μαθήτριες, κατά δε την δευτέρα περίοδο, διέτριβεν επίσης εν άκρα ταπεινωσύνη και σιωπή, αφήνοντας τους εντεταλμένους Αγ.Αποστόλους να λειτουργούν και να κηρύττουν και να ρυθμίζουν τα της Εκκλησίας και να θαυματουργούν. Στο περιστατικό, που ο Απ.Πέτρος επρότεινε την εκλογή 12ου Αποστόλου στη θέση του εκπεσόντος Ιούδα, αναφέρεται χαρακτηριστικά: "ούτοι πάντες ήσαν προσκαρτερούντες ομοθυμαδόν τη προσευχή και τη δεήσει συν γυναιξί και Μαρία τη μητρί του Ιησού... ην τε όχλος ονομάτων επί το αυτό ως εκατόν είκοσιν". (Πράξ.α'14-15).

Ποιός ο λόγος, που δεν τελούσε θαύματα τότε;
1. Η εκθαμβωτική ταπείνωσή της. "Κρατούσε τη γωνίτσα της", που θα λέγαμε απλά. Σιωπηλή, σεμνή.
2. Η διάκρισή της. Έπρεπε να ενεργούν οι εντεταλμένοι δια το κήρυγμα και την ιεραποστολή.
3. Ήτο σκεύος του μεγίστου και απερινοήτου θαύματος: το να φέρει εν ωλέναις και εν αγκάλαις τον Απειροδύναμον Θεόν. Ό,τι θαύμα και να ετελούσε, θα εμείωνε τη λάμψη και τη δόξα του ενός και μοναδικού θαύματος, του οποίου ήτο φορέας. Καθώς και του εξαισίου θαύματος της απαστράπτουσας Αρετής και Αγιότητός της.

Να σημειώσουμε δε και ότι, μέσα στην απερινόητη σοφία και πρόνοια του Παναγάθου Θεού μας, ΟΥΤΕ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ επετέλεσε κάποιο θαύμα θεραπείας ή σωματικής ευεργεσίας ανθρώπου. "και πολλοί ήλθον προς αυτόν και έλεγον ότι Ιωάννης μεν σημείον εποίησεν ουδέν, πάντα δε όσα είπεν Ιωάννης περί τούτου, αληθή ην" (Ιω.ι'41)

Και όμως οι δύο αυτές μοναδικές μορφές συμπάσης της ιστορίας της ανθρωπότητος, προσεδρεύουν κορυφαίως στον θρόνον της χάριτος και εύχονται για μας και θαυματουργούν αενάως εν τω νυν και εν τω μέλλοντι αιώνι.. (πρβλ. εικονογραφικώς την Δέησιν στο Τρίπτυχον της Εκκλησίας)

π.Θεολόγος

Αριθμός μηνυμάτων : 28
Ημερομηνία εγγραφής : 11/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης