Spiritual-Walkers
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Εικονοθήκη

Μύθοι και Αλήθειες για το Ν.Σαραντάκο Empty
Σύνδεση

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Παρόντες χρήστες
1 χρήστης είναι συνδεδεμένος αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 1 επισκέπτης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 51, στις Παρ Μαρ 14, 2014 4:32 am

Μύθοι και Αλήθειες για το Ν.Σαραντάκο

Πήγαινε κάτω

Μύθοι και Αλήθειες για το Ν.Σαραντάκο Empty Μύθοι και Αλήθειες για το Ν.Σαραντάκο

Δημοσίευση  π.Θεολόγος Δευ Απρ 28, 2014 4:41 pm

Κάποιος καλός φίλος μου κοινοποίησε σύνδεσμο, όπου o πολύ γνωστός και μανιώδης του Διαδυκτίου scholar Νικ.Σαραντάκος αναλύει με τεκμήρια κάποιες υπερβολικές παραδόσεις για την αξία της ελληνικής γλώσσας.
Το video μπορείτε να το δείτε στη διεύθυνση:  http://www.videoman.gr/58412  

Ως προς την ουσία του θέματος είμαι σύμφωνος:  Την αξία της ελληνικής γλώσσας την ξέρουμε, τη νιώθουμε, και όποιος στοχάζεται ή εμβαθύνει στην επιστήμη ή θέλει να καλλιεργήσει το πνεύμα του, μοναδικό εκφραστικό μέσο βρίσκει την ελληνική γλώσσα! Σαφώς. Και όσο τη γνωρίζει, τόσο εκπλήσσεται και συνάμα αγαλλιάται.. Επίσης, και όσο μαθαίνει ξένες γλώσσες, τόσο διαπιστώνει την αδεξιότητά τους, το μονολιθική και απλοϊκή, την ξύλινη υφή και τη φτώχεια τους.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Για να είμαστε όμως με ακρίβεια τοποθετημένοι, ας γνωρίζουμε ότι ο Νικ.Σαραντάκος, μανιώδης της γλώσσας, της φιλολογίας και του ...σχολαστικισμού, δεν είναι φορεύς του πνεύματος της παραδόσεώς μας, αλλά απλώς ένας ψυχρός απομνημονευτής και καταγραφεύς.

Θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ώστε να κρίνετε "εξ όνυχος τον λέοντα" !..

Είναι γνωστή σε όλους μια δήλωση του πασίγνωστου ΓερμανοΕβραίου Χένρυ Κίσιγκερ, ο οποίος ζει και βασιλεύει με αποκορύφωμα τη σφαγή της Κύπρου το 1974, και ο οποίος είπε σε ανύποπτο χρόνο τα ιστορικά λόγια:  Οι Έλληνες είναι λαός, που δεν μπορείς να τον κάνεις ζάφτι. Και σ' αυτό φταίει η γλώσσα, η ιστορία και η θρησκεία τους!.. Άρα, επείγον στόχος μας πρέπει να γίνει, να τους αποκόψουμε από αυτά τα ζώπυρα, που τους κρατούν σε συνοχή και σφρίγος.

Ο Νίκος Σαραντάκος, με την φιλότιμη επιμέλειά του και την ευσυνείδητη καθηκοντολογία του, ως πνευματικός ανήρ και υπηρετητής της Αλήθειας και θεωρητικός ταγός του νεοελληνισμού, θεώρησε πολύ αξιόλογο το θέμα να ασχοληθεί, αν είναι άραγε αληθινή αυτή η δήλωση ή όχι, μην και τυχόν και αδικήσουμε εμείς οι επιπόλαιοι έλληνες τον αξιοσέβαστο Κίσιγκερ.
Και αφού έκανε όλες τις βιβλιογραφικές έρευνες και ξεσκόνισε τις πηγές, ανακάλυψε τον μύθο! Και για να επιβεβαιώσει το εξοργιστικό αυτό ψεύδος, έγραψε προσωπική επιστολή στον Κίσιγκερ, ζητώντας ευγενικά από τον δήμιο να επιβεβαιώσει την ευγένεια του χαρακτήρα του και την αθωότητά του! Και έλαβε την επιστολή, και θριαμβευτικά την ανήρτησε στον πληθωρικό ιστότοπό του, κατακεραυνώνοντας όλους τους λοιπούς θνητούς και φανατικούς, τους μισαλλόδοξους και κολλημένους..
Διαβάζοντας τα κατεβατά του φιλόμουσου ανδρός, θυμήθηκα μια Κυπριακή Παροιμία: "Την κουφή θωρώ και την κωλοσυρμιά γυρεύω";  Βλέπω μπροστά μου ολόκοληρη την οχιά, απειλητική και θανατηφόρα, και ψάχνω το χνάρι της στην άμμο, να καταλάβω αν πέρασε από δω;;

Αυτά, δια τα καθ' υμάς...

π.Θεολόγος

Αριθμός μηνυμάτων : 28
Ημερομηνία εγγραφής : 11/01/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης